Vialle

Vialle Alternative Fuel Systems kent een lange historie. Zij startte in 1967 met de import van onderdelen voor autogasinstallaties uit Italië. Door de oliecrisis in de 70'er jaren maakte Vialle een enorme groei door en werd zij binnen Nederland al snel marktleider op het gebied van autogasinstallaties. Een positie die het bedrijf nu nog vervult. In minder dan 15 jaar groeide het bedrijf uit van een handelsonderneming naar een producent met een zeer omvangrijke ontwikkelafdeling.

Door de sterk toenemende interesse van automobielfabrikanten en de hoge eisen van de berijders, werden de productieactiviteiten in de 90'er jaren stapsgewijs uitbesteed aan derden, waardoor Vialle zich nog beter kon richten op haar kernactiviteit, haar ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van de kwaliteit. In 2002 vestigde Vialle zich aan de Leemkuil 7 te Eindhoven. Hier wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van de LPi-, de aardgas- alsmede de DME-technologie

Vialle Alternative Fuel Systems B.V. is technologisch marktleider op het gebied van ontwikkeling en productie van alternatieve brandstofsystemen. Het bedrijf is actief in LPG-, dieselblend-, aardgas- en DME-technologie.

Vialle produceert en distribueert onder meer het geavanceerde LPi-autogassysteem (vloeibaar LPG-injectiesysteem), dat momenteel met name in de personenauto’s wordt toegepast. Een LPi-autogassysteem onderscheidt zich door uitstekende prestaties, geen onderhoud en zeer hoge betrouwbaarheid.

De LPi-autogassystemen worden in vele markten geleverd, zowel via het netwerk van inbouwcentra, alsmede in samenwerking met auto-importeurs en autofabrikanten.

Vialle volgt nauwlettend de ontwikkelingen binnen de automotive branche zodat zij steeds in staat is om de klant een optimaal werkend autogassysteem aan te bieden.

Voor meer informatie: www.vialle.nl

Vialle Image